Már 1221 szócikk közül válogathatsz.

Az Ecopédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gazdasági tudástár. Legyél Te is az Ecopédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!


Szócikk neve: Áruhitel
Verzió: 2  
Változtatta: rob3rt
Változtatás dátuma: 2009-09-02 11:01:43
A törölt sorok áthúzottan, piros színben láthatóak, a hozzáadott új sorok zöld színűek.

Az áruhitel a legszélesebb körben hozzáférhető, ezzel szemben az egyik legdrágább [fogyasztási hitel]fajta, mely legtöbb esetben közvetlenül a vásárlás helyszínén igényelhető, ám általában magas hiteldíjmutató ([THM]) jellemzi. Az áruhitelek jelenleg forint alapú [kölcsönszerződés]ek, melyeknél az ügyfél a megvásárolni kívánt terméket vagy szolgáltatást kapja kézhez.


 

Az áruhitel a legszélesebb körben hozzáférhető, ezzel szemben az egyik legdrágább [fogyasztási hitel]fajta, mely gyakran közvetlenül a vásárlás helyszínén is igényelhető, ám általában magas hiteldíjmutató ([THM]) jellemzi.

 

Az áruhitelek jelenleg forint alapú [bankkölcsön]ök, melyeknél az ügyfél ténylegesen nem a pénzt, hanem a megvásárolni kívánt terméket vagy szolgáltatást kapja kézhez.


Az áruhitelek összege viszonylag kicsi, általában húszezer forinttól két millió forintig terjed, a [futamidő] pedig négy-tizenkét hónaptól három évig tart. A THM mértékét és az áruvásárlási hitelek részletes feltételeit a [hitelintézet]ek [üzletszabályzat]ukban és [hirdetmény]eikben teszik közé.

Az áruhitel előnyei között a gyors [hitelelbírálás]t, az egyszerű hozzáférést, és a [bank] által meghatározott minimális havi nettó jövedelem alacsony értékét tartják számon a fogyasztók, ezért az áruhitelt a "kispénzű emberek kölcsönének" is szokták nevezni.


 

Az áruhitel előnyei között a gyors [hitelelbírálat]ot, az egyszerű hozzáférést, és a [bank] által meghatározott minimális havi nettó jövedelem alacsony értékét tartják számon a fogyasztók, ezért az áruhitelt a "kispénzű emberek kölcsönének" is szokták nevezni.

 


Patikapédia Jógapédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Mammutmail Webfazék
egyészségügyi enciklopédia jóga gyakorlatok, tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár borkulturális tudástár nagy fájlok küldése online receptek